BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, February 24, 2009

pembaca berita

haha, xpernah aku jangka yg aku akan menjadi pembaca berita... tp itulah hakikatnya apabila aku menyertai pertandingan pembaca berita di sekolah aku semperna minggu bahasa melayu... huh.. berdebar la jugak... pagi tu time undi nk tentukan sape peserta yg akan memulakan acara... aku lah orang yg last skali cabut undi... tup...tup... aku plak dpt no.undian yg pertama... nahh... amek kau... dah la xdek pengalaman lansung... aku hentam je...

Monday, February 23, 2009

kemenangan!!

tadi tengahari aku ade masok pertandingan mendeklamasi sajak yg memang menjadi kewajipan aku setiap kali kemunculannya... wahhh... aku gabra gila td... entah ape yg aku perform aku pun x tau... hancur... berterabur.... td semuanya masih dapat dikawal... hehe... akhirnya... bila dapat je keputusan waaaaaahh.... nasib berpihak pada aku lagi.... tapi kali nie menyimpang sikit jee... aku dapat "NAIB JOHAN".... tp x pe laaa... yg penting aku puas dgn ape yg aku dh buat... hehehe

Thursday, February 19, 2009

pejalanan balik kampung....

thaipusam ari tuh aku balik kampung.... tp xsempat nk bercerita pasal nie... maklum laa dua tiga minggu nie aku agak sibuk.. skng nie aku nk bercerita laa.. perjalanan nk balik kampung aku tu x la lama sgt... dlm 2jam je... ala, kampung aku tu kat kedah jerk... dlm tgh boring2 kat dlm keta tu aku snap la ape yg sempat aku snap....

nie pic time kat dlm
kereta.. kat mana tah...
bak kata org jauh perjalanan luas pengetahuan...
ceeewwaaaahh....
ngeee~

nie dh sampai tol...
hehe, xdek keje kat dlm keta
snap laa pic nie..
hehe...
seb bek pic akak yg jge tol tu
aku x snap skali...

time nie aku bru keluar dari tol...
dah sampai pun...
hehe...

nie laa ape yg aku dpt
snap kat tepi jln..
time nie keta behenti kat lampu isyarat..
tu yg sempat nk snap...


Tuesday, February 17, 2009

menu balik kampung...

balik kampung aritu aku g mkn mlm kat umah pakcik aku (adik abah) di taman bahtera, kuala kedah, kedah darul aman..... hehe, mcm biasa laa kalo aku g umah pakcik aku nie mst kena mkn.... mlm tu juadah agak ringkas....dh aku nie punya la x dek keja time tu, aku snap laa gmbar time makcik aku tgh masak... hehe... nie la hasil nya... ringkas tp peerrrhhh... hingga menjilat jari seyh..

nie ayam yg masih
dok kat dlm kuali....
sedap oooo....


yummy...
menyelerakan....
nie laa rupa ayam yg
dh siap...
ayam yg kat atas tu dh
jd ayam masak kicap....
hehe..


nie sambal belacan...
yg menjadi kewajipan
abah aku...
aku ta mkn lorh sambal belacan...
ngeee~..
sambal belacan buatan
mama mmg tiptop...
bak kata abah laa..
hehe


yg nie ikan goreng
yg masih kat dlm kuali...
perrhh...
ikan kat kampung aku
mmg fresh..


nie ikan yg dh
siap di goreng...
nmpk menyelerakan..


nie laa hasil masakan
yg dimasak oleh makcik Zah
dan mama aku...


masakan nie nmpk jerk menyelerakan... tp perrhhh, hingga menjilat jari... best ooo... semua makanan peberet aku... meh sini aku kenalkan masakan yg ada kat atas tu....

1. sambal belacan = yg kat dlm mangkuk atas sekali tu...
2. ikan goreng = kat sebelah sambal belacan...
3. kuah pindang ikan temenung = kuah yg wane oren... aku time mkn kalo ade kuah nie mmg x pandang tempat lain dah.... hehe
4. ayam masak kicap = yg dlm mangkuk sebelah kuah pindang...
5. ikan gelama masam = perrrhhh... yg nie mmg peberet aku! sodap oo...




Thursday, February 5, 2009

sekolah kuuu....

aii... loteh aku... keje sekolah punya laa byk... tp seb baik sekolah aku nie byk cuti..haha..cuti raya cina sembilan hari....nie, isnin nie 9 Feb nk cuti taipusam plak...seronok oo cuti...tp yg x best nyeee..bila cuti je mula laa keje sekolah menggunung...tension btoi...tp nk bwt cmne, taun nie SPM kena la usaha lebeh cikit... apa yg membuatkan aku semangat adalah taun nie last year aku kat sekolah aku tuh.....haha....