BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, January 29, 2009

H.A.N.T.U????

benarkah semua itu wujud... apa pendapat korang dgn 'benda' nie... aku nk jugak share cite aku ngn korang... pengalaman aku ngn 'benda' nie byk la jgk... ada yg aku sendiri alami... ada jgk yg aku dgr dari mulut org...

berikut cerita atau pengalaman
yang aku pernah alami...

cerita aneh....
-berlaku sewaktu aku tinggal di kuarters Penjara Kajang tahun 2007...(2-3 bulan sebelum umat islam menyambut bulan yg mulia bulan Ramadhan)

nk sampai umah aku nie kena masok ke dlm sikit... dpn umah aku tu utan pokok buluh... (tp skng dh di tebang) pagi tu mcm biasa la, aku keluar tunggu bas dlm pukul 6.15pg... hehe, seram laa jgk nk... gelap ooo.. dah laa lampu jln dpn umah aku tu selalu rosak... tp tiap2 pg kalo aku nk keluar umah mst ada yg temankan aku... uiissshh... bkn 'benda' tu yg temankan aku laa..nk mati apa... mama atau abah aku yg temankan aku laa... haha...ok laa.. berbalik pd cerita aku... waktu perjalanan nk kesekolah...(kat atas bas la) aku dok kat kerusi yg second last, tepi tingkap... yelaa nk dptkan feel mengantok pagi2 buta...ngeeee~~... time tu still kat Penjara Kajang... kat dpn Ibu Pejabat Penjara Malaysia... kat situ ada tangki air.. aku tergerak plak nk usha kat luar tingkap.. tuupp...tuupp.. (jeng...jeng...jeng...) aku ternmpk satu makhluk nie kat tepi longkang dekat2 dgn tangki air.... mula2 aku ingatkan aku mimpi... bila aku usha btol2, Ya Allah... terkejut aku... aku nmpk makhluk berupa "mungkin perempuan"... rambut dia panjang agak2 paras pinggang...muka dia aku ta nmpk...yg aku pelik, aku tak nmpk kaki dia jejak tanah... bila aku pandang kali kedua, dia dah menghilang tah kemana....

cuba kau bayangkan
benda apa yg boleh
menghilangkan diri dalam
sekelip mata haa???


berikut cerita atau pengalaman
yang aku dengar dari orang....

cerita pertama...
-berlaku di kuarters Penjara Kajang juga....

cerita nie jadi kat sedara kwn mama aku.... nama ta boleh laa nk bgtawu... aku gelar dia Cik'P'... cik'P' nie dok dekat2 gak ngn umah aku... ari tu kebetulan sedara dia dtg umah dia... cik 'P' bwk sedara dia g pusing2 kat dlm kuarters.. nk g "Tmn Wira Jaya" kena lalu utan kejap, gelap la jgk...jln nk g tmn wira jaya tu ade tangki air... time dorang nk balik tu lewat dh...bila smpai jee umah, sedara cik 'P' nie tnya laa cik'P'.. lebih kurang mcm nie bunyinye... dlm loghat kedah " 'P' td kat tangki ayaq hang nmpk apa2 dak?? aku nmpk lembaga putih kat ataih pokok, rambut panjang dekat ngn tangki ayaq tu..." uisssshh... meremang bulu roma aku bila dgr sedara cik 'P' nie ckp mcm tuh...

benda2 mcm nie
selalu dok dekat ngn tangki air....
korang tau ta nape???
mama aku ckp kat situ
benda tu senang
nk cari mkn...


cerita kedua...
-pun berlaku kat kuarters Penjara Kajang....

benda nie jd kat mak kwn aku... berlaku kat "Blok G" sebelum nk smpai umah aku.. umah kat blok tu tandas dia dok kat luar umah... ala2, umah lama gitu.... mlm tu kebetulan ayah kwn aku tu masuk keje syif mlm... adk kwn aku slalu ngadu kat mak dia yg dia takut nk kuar g tandas sorang2... slalu suh mak dia temankan... dia ta cerita plak apa yg menyebabkan dia takut... belakang umah diorang nie ada kebun pokok pisang dan semak.... mmg patut la adk kwn aku nie takut... dh tentu kuar je umah trus nmpk semak samun.... nk di jadikan cerita, mlm tu dekat2 pukul 12 tghmlm mak kwn aku sndiri yg kena.... dia dgr bunyi 'benda' lompat kat atas kayu di belakang umah... punya laa bendul mak kwn aku tuh, dia trus pi bukak pintu belakang... kononnya nk tgk laa benda apa tuh... alih2 dia nmpk satu lembaga putih ( berupa pocong) dok melompat kat semak..... rupa-rupanya sebelum nie adk kwn aku dh penah nmpk...tp dia ta penah cerita kat sape2...
eeeeii...
aku ta boleh nk bayang
mcm mana kalo
aku sndiri yg nmpk...
sure pengsan trus...
ngee~~....

seramtakutngeri....

apa kata anda???

sebenarnya aku nk tunjuk kat korang pic yg aku baru edit... aku x tau laa o.k or k.o, haha.. korang tgk laa nie laa hasilnya pic yg aku edit...


nie laa hasil pic yg aku edit...
nie pic aku ngn sepupu aku,
aku yg mana???
mesti laa aku yg pkai baju hitam...
ta kan ta knal aku lg...
yg pakai baju pink tu sepupu aku
ummi madihah..


sayangkamusampaibilabila
muahmuahmuahx!;-*

Friday, January 23, 2009

meyampah!

MENYAMPAH!!! asal myspace aku x leh nk bukak!!!!???? nie yg aku nk marah nie...siut betol laa....dh laa aku boring gila...aku dh x tau nk tulis apa dh!

sakit hati + menyampah = nak menjerit je ni!!!

Tuesday, January 20, 2009

si pengutip derma...

bila ingat balik saudara2 seISLAM kita yg berperang utk terus hidup kat Gaza tu... aku nk bg kongsi laa pengalaman aku bila sekolah aku lancarkan kutipan derma (TABUNG UNTUK GAZA)...kena plak aku ngn kwn baik aku yg bertugas utk kutip derma tu...penat laa jugak.. kena pusing sekolah...tp apa yg aku respect ngn bdk2 sekolah aku niey walaupun dorang bwk duit xbyk... dorang still ringankan tangan dorang utk menderma...aku mmg bangga ngn rakyat malaysia kita yg berhati mulia...=)

bila cite pasal kutip derma niey... membuatkan aku teringat pulak kat sorang kwn aku niey...dy niey beragama 'singh'.... ari isnin aitu sekolah aku mcm biasa laa buat perhimpunan rasmi... ceee... semua bersemangat laaa.. first day sekolah untuk minggu yg ketiga... pastu sampai time pengawas nk buat pengumuman...dy pun ckp....lebih kurang mcm niey..."pagi td sekolah kita menerima berita sedih dari keluarga kwn kita HARINDER KAUR... ayah beliau telah meninggal pd hari ahad.." aku punya laa tekejut... member aku tuh... petang tuh aku ngn nisa pun g umah dy yg x berapa jauh dari rumah aku... kesian kat dy... sedih sangat dengan kematian ayah dy... apa yg aku boleh buat hanyalah memberikan kata2 peransang untuk menaikkan semula semangat dy yg dh luntur....

Monday, January 19, 2009

happy birthday to you.. (aisyah)

Happy Birthday Myspace Comments

Happy Birthday Myspace Comments

Happy Birthday Myspace Comments

Friday, January 16, 2009

pengsan!

td sekolah aku ada buat merentas desa...aku punya laa semangat time awal2 pagi tuh.. yelah nk naikkan umah sukan aku (merah).... aku lari dari awal sampai laa separuh jln tuh aku behenti jap...amek nafas laa kata kan... letih siut!! aku paksa gak diri aku yg keletihan nie lari... dh arr pg td aku sarapan sosej jer.... sampai jer kat garisan penamat.... gedebuk aku jatuh pengsan!!! mak aiii aku pengsan depan org ramai! time tuh aku mmg betol2 x sedar... lepas dekat setengah jam baru aku sedar... eeee... allah jer laa yg tawu, pening yg amat.... berat gila kepala aku... seb baik laa ada sorg ckgu kesayangan aku nie tolang... nama cikgu tuh cikgu NorLela... dia laa yg jga aku... pastu baru laa kwn baik aku nie dtg kat aku..(nisa) ... huh...first time aku pengsan kat dpn org ramai... malu laa jgk... tp dh tgh sakit tuh aku dh x nmpk org ramai dh...walaupun org semuanya berkerumun kat aku...

Thursday, January 15, 2009

xtawu nk ckp ape lg dah...

dok best2 tulis nikan... tiba2 aku tingat pulak kat sepupu-sepupu yg sebaya ngn aku... dah lama xjumpa dorang... last aku jmpa dorang time cuti ujung taun 08... sorang nama syafiqah sorang lg nama ummi madihah... miss u all laa... ntah bila laa nk jmpa lg.... kna laa tunggu cuti plak.... x sabar rsenya... hek3...
Miss You Myspace Comments

Miss You Myspace Comments

**~~KeMBaLi Ke SeKoLaH LaGi**~~

School Myspace Comments

School Myspace Comments

School Myspace Comments

School Myspace Comments

~~TeMaN SeJaTi~~

Friends Myspace Comments


Friends Myspace Comments

alahaiii letihh nyeee...

hmmm.. baru2 ni aku di lantik jd penolong kelas... haii, loteh dibuatnya.. yg ketua kelas dok lungguk keje kat aku... sume keje dia aku kne buat... tekejar sana tekejar sini... loteh..loteh... pastu ari rabu (14/1/09) skolah aku ada perjumpaan koko (kelab dan persatuan) aku masok kelab kebudayaan kat skolah aku.. cewah..cewahh... konon2 nk nyebok jerr tengok mmber2 aku nari..
time tgh dok mensyuarat jawatankuasa tu mcm biasa laa aku ni suka berangan... dok tgh sedap berangan nk sampai london tiba2 aku dgr ada bdk sebut nama aku.... perrhhhh! bdk tuh calon aku jd setiausaha kelab kebudayaan... ternganga aku dibuatnya.. dah laa aku x tawu apa2..tup2.. yg tercalon tu aku sowg jerr... sah..sah aku yg kena jd setiausaha... adoiii...letih.....

Monday, January 12, 2009

skolah dah bkak laa..

nmpaknye skolah dah bkak.. aiii... bertambah laa umor aku niey.. bak kata org dah tua dah!
masok taun 2009 niey bermakna aku akan menduduki peperiksaan yg agak besar 'SPM'...
takot seyh.. taun niey last skolah! itu yg membuatkan aku membuak-buak nk g skolah.. tp lepas abis skolah sure aku akan rindu balek suasana skolah niey (smk klian pauh).. hak3...