BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, December 23, 2009

cuti2 malaysia~

salam~~

haa... kat sini aku nak mulakan citer aku ngn pengalaman aku gi bercuti...
ehehe... almaklum saja laaaa... org baru merdeka... :D

20hb/12/2009 yg lalu... aku n family gi Pulau Pangkor.. tempat keje abah aku ada wat lebih kurang cam family day.....
aku tido kat Pangkor Village Resort... best gak resort tu... berhadapan je ngn laut... tenang sgt bila aku kat sana... gambar2 nti laa eh aku masukkan... byk gak yg aku sempat snap...
kebetulan lak.... mak uda aku pun gi bercuti kat pangkor jgk... so, kitorang jumpa kat sana... mmg meriah laaa... sempat laa jgk aku pusing2 pulau ngn mak uda aku n family dia...

petang 24 nie plak... aku kena bertolak gi KL... hehe.. best!
nak jumpa membe2 aku... kak nick... kak snow... kak lea... ibu ku yg tersayang... dein.. n yg lain2 lg... tunggu kedatangan syaz!!

wah3.... semangat lak aku nie... :D 'terlebey suda' hahahahaha..
k lah... nti kita jumpa lg k...
aku nak stop dulu...
bye!

Wednesday, December 16, 2009

akhirnya!!

hari nie... bersamaan 16 disember 2009...
aku dengan RASMI nyaaa.... telah merdeka!
hehe... SPM dah tamat~~

rindu sgt kat ruangan nie...
dah lama rasanya tak buat coretan kat sini...

Wednesday, October 28, 2009

kembali bersua**

setelah beberapa ketika aku tak aktifkan diri dlm nie...
aku kembali untuk meriuhkan suasana blog aku nie...
sebenarnye tak byk cerita pun nak kongsi...

haa... tpkan.. korang nak tawu tak...
SPM dah dekat..
lebih kurang lagi 20 hari je..
arrggghh...

Friday, August 28, 2009

percubaan SPM 2009!

kepada semua!
buat masa nie aku akan stop dulu tulis coretan aku kat sini
tak
lama lg percubaan SPM 2009!
bulan 10 aku akan kembali dgn coretan ku..


selamat tinggal!

istimewa ogos!

-OGOS-

mcm peristiwa yg berlaku pada bulan ogos nie.. semuanya menggembirakan hati aku...

~~hari kemerdekaan yg ke 52
~~hari lahir ku yang ke 17
~~bulan ramadhan yg mulia


selain tu banyak lagi peristiwa yg membahagiakan aku~~



Sunday, August 16, 2009

art & design -PJCAD-

TARIKH : 15-16 Ogos 2009
HARI : Sabtu - Ahad

TEMPAT : New Club Taiping


Berlangsungnya PROGRAM U-REKA DESIGN WORKSHOP... aku dgn bangganya mewakili sekolah aku join bengkel 2 hari tu.. best oo.. byk pengalaman baru kat sana... byk jgk kwn baru yg aku kenal... contohnya FARA, FATEHAH, IRA, ramai lg laa... kat situ aku blaja mcm ne cara nak design baju.. hehe... first time aku design baju woo... jgn men2...

first day aku kat bengkel tu dua just dedahkan mcm ne nak menjadi seorang designer yg berjaya... pastu kitorang kena design baju sendiri... kitorang just dibekalkan dgn sehelai T-shirt kosong ngn meterial spt, butang, benang, jarum, & lain2 lg...

second day aku kat bengkel tu... tiba hari yg dinanti2kan oleh para peserta... hari dimana kami diminta membentangkan hasil deign yg kami dah buat... "FASHION SHOW"...
kat bawah nie aku ade masukkan pic yg sempat di ambil sepanjang program dijalankan...


time ngh siapkan design yg dihasilkan..


bro ayie ngh makeup muka love..
p/s: love tu nama model merangkap kwn aku..
unik nama dia..*LOVELINE*

dia org iban..


sedang memerhati hasil kerja bro ayie..


still menanti saat fashion show akan tiba..


ahaks...
disaat aku menjadi ma
keup artis!


kat sana..
aku nie designer merangkap makeup artis..

hehe..
dua kerja menjad
i satu!

haha..
aku bertukar menjadi pendan
dan rambut pulak..
huiihh...

semua keje aku kena buat..

kalo dah namanyaa model tu model jgk laa..
tinggi nyaaa..

jenuh aku nak melangu
t...

pening2...
taktawu nak pilih kasut mana...


yeah..
masa beraksi!

model no.20...


model2 group aku..
no 18, 19 20...


aksi santai...
bergaya...


love VS ira...




love VS fatehah

aku ngn fatehah.. salah sorang model group aku..

FARA..
membe yg aku dpt kat bengkel tu..

aku kenal dia melalui fiq..
sempoi org nyee...

p/s : fiq~ jgn jeles yea aku sn
ap pic ngn fara~~


lg bergambar bersama fara..

selepas selesai sesi fashion show..
rehat sebentar bersama fara..

ngeee~



berakhir sudah~~
sahabat selamanya~~


Friday, August 7, 2009

pahit!

sedih~~pilu~~
bila org yg kita percaya tikam kita dari belakang..
tu yg aku rasa skng!
arggh..
tak pe laa.
ape pun yg jd aku tetap anggap dia kwn aku..

redha dgn ape yg jadi~~

Monday, August 3, 2009

kenduri~~

tanggal 1 ogos 2009... aku ngn family gi sg petani kedah untuk menghadiri kenduri kawen mak cik saudara aku... kat bawah nie antara pic2 yg aku sempat snap...

nie time aku ngn family baru
sampai umah tok long..

*aku dukung sepupu aku*


sepupu aku
*abg chik a.k.a syabil*


pak uda ngn mak uda...
hehe sehati sejiwa!


pelamin mak su aini...
simple...


aku yang gilas!!
tingin gak nak rasa dok atas pelamin..
haha...
but belum masanyee lg!

study dulu ma..


aku ngn makcu Kirah..
mak sedara aku yg paling spoting!

syg sama makcu!
muuuaaahhx!



haha..
3 kuntum bunga yg "SUDAH DIPETIK"

baju biru~akak sharida
baju merah~makcik muna
baju hitam~aku *syaza*

kejayaan VS kegembiraan

hehe... tadi kat sekolah aku dah dpt sijil KAJIAN REKAAN SENI VISUAL SIJIL PELAJARAN MALAYSIA ..... aku dapat keputusan yg cemerlang..... :D
bawah nie ade sijil yg aku dpt...


klik pada gambar untuk besar!


suka suki!

Saturday, August 1, 2009

aku yang kebosanan...

nie laa hobi di kala aku kebosanan... haha bergambar..
gambar nie aku snap ngn laptop.. so gelap laa sikit..
takpe2... aku tak kesah pon.. janji aku dapat bergambar.. ngeee~

huhu.. dgn rantai kesayangan di leher..
:love:

8:17pm - 1 ogos 2009 - sabtu


Friday, July 31, 2009

~terlanjur cinta



~~~ terlajur cinta

Waktu bergulir lambat
Merantai langkah perjalanan kita
Berjuta cerita terukir dalam
Menjadi sebuah dilema

Mengertikah engkau
Perasaanku tak terhapuskan

Malam menangis
Tetes embun membasahi mata hatiku
Mencoba bertahan di atas puing-puing
Cinta yang tlah rapuh

apa yang ku genggam
Tak mudah untuk aku lepaskan

Reff:
Aku terlanjur cinta kepadamu
Dan tlah kuberikan seluruh hatiku
Tapi mengapa baru kini kau pertanyakan cintaku

Aku pun tak mengerti yang terjadi
Apa salah dan kurang ku padamu
Kini terlambat sudah untuk dipersalahkan
Karna sekali cinta aku tetap cinta

Mencoba bertahan di atas puing-puing
Cinta yang tlah rapuh

Apa yang ku genggam
Tak mudah untuk aku lepaskan

Thursday, July 30, 2009

tercipta untukku



~~~Ungu - Tercipta Untukku

Menatap indahnya senyuman diwajahmu
Membuat ku terdiam dan terpaku
Mengerti akan hadirnya cinta terindah
Saat kau peluk mesra tubuhku

Banyak kata
Yang tak mampu kuungkapkan
Kepada dirimu

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku

Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Kuslalu milikmu
Yang mencintaimu
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Kuslalu milikmu
Yang mencintaimu

Saturday, July 25, 2009

PINDAH!

argggghhhh!!!
aku paling benci bila dgr berita nie...
PINDAH!!!

berita gembira dan sedih sekali gus!
gembira~~ abah dapat naik pangkat...
sedih~~~ aku kena pindah.. jauh ngn kwn2...

arrrgghhh...
aku BENCI perasaan nie..

SEDIH SEDIH SEDIH!!!!

Friday, July 24, 2009

si baju kurung~~

~me~


mlm 24/7/09..
lps balik dari kenduri kensyukuran kat umah jiran..




dgn sedara..
*comey sgt*


~camping @ kem perasa~

hari minggu yg lepas... aku join camping kat sekolah... huhu.. dlm utan tu.. best woo.. mcm2 aktiviti aku dah buat... antaranyaa :-
~flying fox
~absailing (panjat dinding)
~jungle tracking
~sesi burung hantu
.......................................................................................................................................................................
~flying fox = "terbang" dari atas turun ke bawah.. perrhh... best gilerrr....
~absailing = turun dari banggunan berketinggian 2-3 tingkat... gayat gilerr...
~jungle tracking = daki bukit yg berketinggian 500 kaki dari aras laut... mmg best.. lasak gilerr aktiviti tu..
~sesi burung hantu = sesi yg paling menyeramkan tak kira bagi bdk2 lelaki ataupun budak pompuan.... kitorang kena berjalan sorang2 dlm utan tanpa sebarang cahaya pada pukul 12.00-2.30 pagi dalam hutan.. aktiviti nie dilakukan utk menguji keberanian kitorang...

kat sini aku sertakan pic yg cikgu aku sempat snap... korang tgk laa sendiri... best tau..
......................................................................................................................................................................

time kat sekolah sebelum bertolak ke destinasi.. tak sabar seyh!

time nie dh berpeluh tunggu bas..
*aku yg dukung b
aby tu*
haha.. tak dek keje dukung laa anak cikgu
~not my child ok!



time baru sampai kat tapak perkemahan..
huhu... letih gak laa..
kena jln kaki
100m masuk
ke dlm utan dari tepi jln baru s
ampai..

cikgu nasir....
time nie kat dewan besar..

taklimat utk semua peserta..


huhu... berkumpul ramai kat dewan besar..

beg peserta2... byk tu..

permandangan tapak perkhemahan...
bersih... cantik.... selesa....
*kem perasa, jelutong*


khairi a.k.a mr perfect *pakai baju putih-oren*
tgh mencari idea utk wat gajet dari buluh..


group aku! aku sebagai ketua..
cewaahh...

besar seyh tanggungjawab ketua..

~bersama gajet kitorang yg dah hampir siap..


naim... haha...
dgn mimik muka yg "agak comey"!



farid manje~
haikal malu2 kucing~
naim comey!


adek ku naim yg comey! cehh.. control macho lak dia.. haha


haha... makan time...
mlm yg pertama makan nasik ayam...
nyum3...



tgh ready nak buat flying fox... ngn absailing.... takut...takut.....

masa ku telah tiba.. huhhh... takut gilaaa.. gayat seyh!

haha.. flying fox time!!!!

tiga jejaka idaman malaya!
--->fahmi, cikgu nasir n cikgu azni


khairi *baju kelabu ~ biru* tgh sibuk hidupkan api utk masak...


time masak aku sempat lg posing...
haha..


semoga korang berpuas hati dgn pic2 yg syaz masukkan nie..
huhh.. lama nyee nak masukkan pic2 nie..
akhirnya berjaya jgk..

:D